• Overlijden van onze generaal

Ons bereikte op 9 maart 2022 het droevige bericht dat onze eigen Matje na een kort ziektebed is gestorven.
Wij zullen Matje herinneren als een alles-kunner voor wie de schutterij zijn lust en leven was.
Matje we gaan je missen! • Eerbetoon voor onze beschermheer W. Michon

Het is op 23 januari 2021 alweer twee jaar geleden dan onze beschermheer Willy Michon ons ontvallen is. Om hem te eren voor zijn verdiensten heeft onze voorzitter namens de vereniging een bloemstuk neergelegd bij het graf van onze beschermheer.
Willy van de Aerwinkel was een schutter in hart en nieren, die zich tot op late leeftijd heeft ingezet voor onze schutterij. Willy we zullen je niet vergeten!
 • Begeleiden Communicantjes 20 september 2020

Het afgelopen seizoen was erg rustig, maar vandaag mochten we ons eindelijk weer eens laten zien in ons Posterholt.
Met veel plezier en enthousiasme hebben wij de communicantjes begeleidt van de basisschool naar de Kerk.

Wij werken altijd graag mee aan zulke  dorpsactiviteiten  Gewoonweg een schitterende dag en volgend jaar doen wij het graag weer.
Alles met perfecte inachtneming van de geldende richtlijnen. Dank aan alle mensen voor het volgen van de regels!

Wij wensen alle communicantjes en ouders proficiat met de eerste Heilige Communie. Een bijzondere felicitatie gaat uit naar onze bordjesdrager die ook zijn eerste communie doet.
PROFICIAT!

OLS 2019 (18)
OLS 2019 (18)
 • Moonlightshopping 13-12-2019

Het Moonlight shopping Posterholt 2019 was gewoonweg WOW. Een geweldig initiatief van de ondernemers van Posterholt.🎄Gisteren hebben wij met een groep dames en heren voor de afwisseling eens geen muziek ten gehore gebracht, maar hebben wij invulling gegeven aan de levende kerststal bij Vurenhof. Onder het genot van muziek hebben wij ons gepresenteerd in onze ´nieuwe uniformen´. 🥁💂‍♂️ Bedankt aan alle bezoekers en aan de top organisatie! Tot volgend jaar! 

IMG-20191213-WA0045
IMG-20191213-WA0045
Moonlight
Moonlight

  • Rabobank Clubsupport 2019

Vanaf 27 september 2019 is de Rabobank Clubsupport van start gegaan. Leden van de Clubsupport kunnen dan 5 stemmen uitbrengen tot en met 11 oktober 2019. Per vereniging kun je maximaal 2 stemmen uitbrengen. Op 14 oktober 2019 worden de stemmen en het daarbij behorende geld bedrag bekend gemaakt. Dus vergeet niet op ons te stemmen!

*UPDATE 22-10-2019*

Iedereen bedankt voor het stemmen op onze schutterij! Wij hebben een mooi bedrag mogen ontvangen van de Rabobank, waarvoor onze dank aan u, de stemmer, als ook dank aan de Rabobank.

 

Clubsupport
Clubsupport

 

 • Koningsschieten 2019 een uniek succes!

Op 22 september hebben wij ons jaarlijks koningsschieten gehouden. Om 10:00uur begonnen we met een gezamenlijk ontbijt om vervolgens ons koningspaar op te halen.

Tussendoor reclame mogen maken voor ons schuttersweekend op 23 en 24 mei 2020 bij onze schutbroeders van St. Katharina St. Josef Schützenbruderschaft Rurkempen die op dezelfde dag het bezirkschützenfest organiseerden. Danke!

Het was een prachtige dag en het vervulde ons met trots om te zien dat veel mensen toch een glimp van de schutterij wilden opvangen toen we langs marcheerden. Super!

Het was 15:30 en de openingsschoten werden gelost. Bij de jeugd werd de vogel na 40 schoten afgeschoten door Feliz v/d Adel. Bij de gasten uit St. Sebastianus Schützenbruderschaft Tüddern werd de vogel afgeschoten door Frank Bender met 152 schoten. Bij de burgerkoning werd de vogel afgeschoten door Jarno Henstra met 224 schoten.

Last but not least werd bij de schutterij de vogel afgeschoten door Sylvia van Leeuwen met 104 schoten. Het is haar eerste jaar bij de vereniging en zij wist direct ook de vogel af te schieten tijdens haar eerste koningsschieten. Van harte gefeliciteerd iedereen! Dank aan Hotel Restaurant Roerdalen voor de gastvrijheid.  Fotos staan in het album.

 • Koningsschieten 22-9-2019

Op zondag 22 september 2019 organiseert onze Schutterij haar jaarlijks koningsschieten. Wie wordt de nieuwe Burgerkoning(in), gastenkoning(in) of jeugdkoning(in)? Daarnaast zal ook binnen onze schutterij gestreden worden om de titel Koning der Schutterij. Wie zal Hans Willems opvolgen? Kom 22 september naar ons lokaal 'T Sjöpke (achter de kerk) en wie weet wordt u de nieuwe koning. GRATIS ENTREE. Vanaf 15:30 beginnen de schietwedstrijden. Schieten? Denk aan uw ID.

Poster Koningsschieten 2019
Poster Koningsschieten 2019

 

 • Bondsfeest Roggel 25-8-2019

Op 25 augustus 2019 vond het laatste schuttersfeest plaats bij St. Petrus Roggel. Het was een prachtige tropische dag en tijdens de optocht waren voldoende waterpunten aanwezig! Het warme weer schrok de inwoners van Roggel niet af om toch naar de optocht te komen kijken. Hulde aan hen. We hebben ons best gedaan en de volgende prijzen behaald tijdens de optocht in Roggel:

 • Mooiste geheel 6de, 
 • Beste houding 5de, 
 • Beste defile 3de, 
 • Beste bordjesdrager 5de,
 • Beste tamboer-maître 5de, 
 • Beste vaandeldrager 5de, 
 • Beste commandant 4de, 
 • Mooiste koning 5de, 
 • Mooiste koningin 4de, 
 • Mooiste koningspaar 1ste,
 • Muziek tijdens de optocht 8ste. 

Het laatste schuttersfeest was ontzettend gezellig en een groot succes! Wij zijn trots op deze vereniging en kijken uit naar ons koningsschieten op 22 september 2019.
 • Appeltern 3 & 4-8-2019

Op 3 & 4 augustus heeft een delegatie van onze schutterij de CD-presentatie van onze eigen Ivana Smeets bezocht in het prachtige Appeltern, Gelderland. Het was een zeer geslaagd weekend en een prachtig voorproefje op onze eigen feestavond Postert meets Hollandia op 23 mei 2020 en het Schuttersfeest van de Midden-Limburgse Schuttersbond op 24 mei 2020. Met o.a. Diego Holzken, Justen de Wildt & Rutger van Barneveld. Dit in samenwerking met Dubbelbsound.

Like onze Facebook-pagina of houdt deze site in de gaten om up-to-date te blijven over de andere artiesten, kaartverkoop en actie´s.

Wilt u helpen? Meld u zich nu aan als vrijwilliger.

  • OLS Sevenum 7-7-2019

Op zondag 7 juli was het zover, waar elke schutter het hele jaar naar uit kijkt het Oud-Limburgs Schuttersfeest 2019 te Sevenum. Het was een geweldige dag met prachtig weer, een prachtig terrein, veel vrijwilligers en iedereen had er zin in. Posterholt 11:00uur onze bus vertrok richting Sevenum. Het feest van broederschap, spanning en gezelligheid kon beginnen. We hadden nr. 133, van de 142 schutterijen, in de optocht dus we hoorden bij een van de laatsten, desondanks hebben we ons niet hoeven te vervelen in  de tussentijd. Zoals gebruikelijk werd het terrein verkend en er werd al het een en ander gegeten en gedronken. In de tussentijd vonden er diverse nevenwedstrijden plaats op het terrein dat zeker de moeite waard waren om te kijken. Een top organisatie, want tijdens het wachten bij het opstelterrein was een drankwagen en toiletten aanwezig, waardoor het uitlopen van de optocht met half uur geen straf was. De optocht ging van start en ondanks dat we een van de laatsten waren stond er wel degelijk wat volk langs de kant. We werden overrompeld door een trots gevoel, mede door het enthousiasme van het publiek. De prijzen waren als volgt: 

 • Beste bordjesdrager 10e
 • Beste tamboer-maître 8e
 • Beste vaandeldrager 10e na loting
 • Mooiste koningin (Jennifer Willems) 8e
 • Mooiste koningspaar 11e
 • Beste commandant 2e
 • Beste defile 4e
 • Beste houding 20e
 • Mooiste geheel 2e

Ondanks dat we met een kleinere groep waren hebben wij het super gedaan tijdens de optocht, dit toont aan dat kwaliteit boven kwantiteit staat. De prijzen komen voort uit de categorie Nieuwe Exercitie Ongewapend (NEO) waar circa 35 verenigingen onder vallen. Na de optocht werd omgekleed en was er de gelegenheid om nogmaals iets te eten en te drinken. Om 18uur maakten wij ons klaar om te beginnen met de schietwedstrijden. De eerste korpsronde ging van start op de bölkes van 1,5cm bij 1,5cm en de eerste 18 bölkes vlogen van de hark. Gejuich klonk er van achter de hekken. De tweede korpsronde volgde, maar helaas het 16de bölke bleef staan. Dit betekende het einde van het schieten en de kans om d'n UM naar Postert mee te nemen, maar niet getreurd elke wedstrijd kent uiteindelijk maar een winnaar. Na het schieten zijn we met zijn allen de tent in gegaan, bonnen bij elkaar gegooid en feesten! Om 23:00uur stond de bus klaar om ons veilig naar huis te brengen na zo'n geweldig OLS in Sevenum.

Mogen de beste, resterende, schutterijen winnen. Op zaterdag 13 juli om 11:00uur strijden de overgebleven 25 schutterijen voor d'n UM. Binnen onze gemeente zit St. Sebastianus Herkenbosch nog in de race en wij wensen hun veel succes! Daarnaast veel succes aan de andere schutterijen van de Midden-Limburgse Schuttersbond en wel: Schutterijen uit Heel, Wessem en Roggel.
 • Kinjer OLS Sevenum 25-6-2019

Op dinsdag 25 juni 2019 heeft groep 6 van de basisschool "De Draaiende Wieken", in samenwerking met de schutterij, deelgenomen aan het Kinjer-OLS 2019 te Sevenum. Op deze dag toonden de kinderen aan de toeschouwers en aan de jury wat ze allemaal geleerd hebben gedurende het hele schooljaar voorafgaand aan het Kinjer-OLS. Dat zij dit voortreffelijk deden was te horen aan het applaus van het publiek en de jury. Bij het schieten liet het zestal zien wat zij nog meer hebben geleerd. Tot slot willen wij alle ouders en  de basisschool bedanken. Een bijzonder woord van dank is aan Plus Bronswijk voor het sponsoren van de lunchpakketjes. 

Qua top 3 prijzen heeft groep 6 een 2de prijs(na loting, oftewel een gedeelde 1ste prijs) voor de beste Yell behaald. Super om te zien dat de kinderen zich geamuseerd hebben in Sevenum, ondanks de hitte was het een ontzettend geslaagde dag. Onze schutterij is ook trots op de goede samenwerking met de basisschool en de ouders en hoopt volgend jaar weer van de partij te mogen zijn.
 • Bondsfeest Maasniel 23-6-2019

Op 23 juni 2019 hebben wij als schutterij deelgenomen aan het bondsfeest van St. Urbanus te Maasniel. Het was een warme dag, maar had als voordeel dat de optocht slechts 600 meter lang was. "Voor dat men het door had dat het warm was, was de optocht al voorbij" was een veel gebruikte opmerking voor deze dag. Het was een bijzondere dag, want onze nieuwe tamboer-maître Yoran liep voor het eerst mee. Wij zijn dan ook ontzettend blij met zijn lidmaatschap en wensen hem alvast veel succes voor de tambour-maitre cursus. Het korps dat sinds kort onder leiding staat van een gecertificeerde instructeur begint ook langzaam, maar zeker zijn vruchten te dragen. De schietresultaten waren wisselend en zorgen voor enige onrust zo kort voor het OLS in Sevenum, maar we hebben ons best gedaan en de volgende prijzen behaald tijdens de optocht in Maasniel:

 • Mooiste geheel 6de, 
 • Beste houding 4de, 
 • Beste defile 3de, 
 • Beste bordjesdrager 1ste,
 • Beste tamboer-maître 5de, 
 • Beste vaandeldrager 4de, 
 • Beste commandant 4de, 
 • Mooiste koning 1ste, 
 • Mooiste koningin 2de, 
 • Mooiste koningspaar 1ste,
 • Muziek tijdens de optocht 4de. 

Het laatste schuttersfeest voor het Oud-Limburgs Schuttersfeest in Sevenum was een groot succes! Wij zijn trots op deze vereniging en gaan met volle moed naar het OLS over anderhalve week.
 • SummerFair 16-6-2019

Voor het eerst sinds lange tijd stond Vaderdag voor onze schutterij niet in het teken van een Bondsfeest, maar hadden we een dagje vrij. Deze vrije dag werd benut om deel te nemen aan de Summer-Fair 2.0 georganiseerd door Vicky Heinen. De oorspronkelijke vaderdags-braderie werd door de organisatie een jaar overgeslagen, omdat er te weinig aanmeldingen waren. Mevrouw Heinen kwam op het idee om dit evenement te moderniseren en er de Summer-Fair van te maken. Het nieuwe concept was duidelijk, geen entree, geen standgeld, iedereen kon een stand aanvragen en het was niet te massaal. Kortom, een groot succes was het! Schutterij & Lyrakorps St. Mathias & Cornelius hebben deelgenomen en wij boden de mogelijkheid aan om te schieten met de luchtbuks. De schutterij deed mee om reclame te maken voor de vereniging om zodoende actieve leden of leden voor de club van 50 te werven, maar ook om reclame te maken voor ons schuttersweekend op 23 en 24 mei 2020 in Posterholt. Het allerbelangrijkste doel om deel te nemen was om aan te tonen dat de schutterij midden in de gemeenschap staat en samen met alle andere verenigingen wil laten zien dat het klein geluk in Roerdalen alom vertegenwoordigd is in Posterholt. Met trots kunnen wij verkondigen dat het enkele vrijwilligers en zelfs een lid heeft opgeleverd.

Interesse, vragen of aanmelden als vrijwilliger voor het schuttersfeest in 2020? Mail ons... zie contact.
 • Bondsfeest Heel 2-6-2019

De derde zondag op een rij was het tijd voor het schuttersuniform. Een prachtige zomerse dag met tropische temperaturen was het op 2 juni 2019 in Heel. Schutterij St. Sebastianus uit Heel organiseerde een prachtig bondsfeest op het terrein van Sint Anna in Heel. De organisatie was prima voorbereid en zorgde tijdens de optocht voor genoeg waterpunten! Waar wij de organisatie ontzettend dankbaar voor zijn! Het defile werd gefilmd en kon via het grote scherm op het terrein gevolgd en terug gekeken worden. In de optocht hadden wij nr. 9. Klik hier voor de video. Het schieten viel tegen door het gebruik van de kogelvanger en hier en daar waren er enige missers. Kavelen was niet aan ons besteed die dag.  De prijzen uit de optocht waren stukken beter en waren als volgt:

 • Mooiste geheel 6de, 
 • Beste houding 4de, 
 • Beste defile 8ste, 
 • Beste tamboer-maître 5de, 
 • Beste vaandeldrager 6de, 
 • Beste commandant 3de, 
 • Mooiste koning NVT, 
 • Mooiste koningin 4de, 
 • Mooiste koningspaar 6de,
 • Muziek tijdens de optocht 6de. 
 • Dekenaat Melick 26-5-2019

Na een geslaagd bondsfeest vorige week was het nu de beurt aan het Dekenaatschuttersfeest bij eveneens de organiserende schutterij St. Andreas Melick. Het dekenaatsfeest werd gehouden bij het clublokaal van de organiserende vereniging.

 • Mooiste geheel 4de, 
 • Beste houding 5de, 
 • Beste defile 7de, 
 • Beste tambour-maitre 4de, 
 • Beste vaandeldrager 6de, 
 • Beste commandant 4de, 
 • Mooiste koning 3de, 
 • Mooiste koningin 3de, 
 • Mooiste koningspaar 4de.

Vervolgens de schietwedstrijden gingen door, het was een milde aangename dag, en het C-zestal behaalde een 5de plaats tijdens het schieten. Super!
 • Bondsfeest Melick 19-5-2019

Het eerste schuttersfeest van de Midden Limburgse Schuttersbond is een feit op 19 mei 2019 bij de organiserende schutterij St. Andreas Melick. Het was een milde lentedag, waar wij onze stinkende best hebben gedaan om de draad weer op te pakken. De schietwedstrijden werden uiteindelijk gestaakt door de regen. Een bijzonder begin, want voor het eerst werden beide fantasie-klassen van de MLSB samengevoegd tot een klasse. Het resultaat mag er enigszins wel zijn: 

 • Mooiste geheel 9de, 
 • Beste houding 7de, 
 • Beste defile 7de, 
 • Beste tamboer-maître 8ste, 
 • Beste vaandeldrager 8ste, 
 • Beste commandant 4de, 
 • Mooiste koning 4de, 
 • Mooiste koningin 6de, 
 • Mooiste koningspaar 3de,
 • Muziek tijdens de optocht 8ste. 

Het was een leerzame les voor ons om de draad weer goed op te pakken. Wij gaan ons beste beentje ervoor zetten en zullen weer volop gaan oefenen voor de beste resultaten.
 • Deelname Dodenherdenking 4-5-2019

Op 4 mei heeft een delegatie van de schutterij deelgenomen aan de dodenherdenking. Een erewacht houdt jaarlijks de wacht bij het Nederlands-Indië monument naast de kerk. Het monument is een gedenksteen aan zes burgers uit Posterholt die door oorlogshandelingen om het leven kwamen. Moge hen die voor onze vrijheid hebben gestreden nooit vergeten worden. Wij blijven deze jaarlijks herinneren door 2 minuten stilte te bewaren.
 • Oprichtingsfeest Thorn 28-4-2019

Na koningsdag heeft de schutterij niet stilgezeten en hebben wij deelgenomen aan het oprichtingsfeest van de gefuseerde schutterij St. Michael & St. Ansfried Thorn. Het was een prachtig gevoel om door de straten te marcheren van het witte stadje. Wij wensen de gefuseerde schutterij dan veel succes en veel goeds voor de toekomst.
 • Deelname Koningsdag 27-4-2019

Op 27 april heeft de schutterij deelgenomen aan de koningsdagactiviteiten van het KA-Huis. Wij hebben samen met Harmonie Wilhelmina de kinderen met hun versierde fietsen begeleidt. Tevens was dit een mooi moment om ons nieuw koningspaar Hans Willems en zijn dochter Jennifer Willems te presenteren aan het dorp. Deze geslaagde dag is zeker voor herhaling vatbaar.
 • Lintjesregen 26-4-2019

De dag voor koningsdag staat in het teken van de lintjesregen. In de gemeente Roerdalen werden 15 lintjes uitgereikt, waarvan een aan onze voorzitter Fred van Hal. Deze mag zich voortaan beschouwen als lid in de orde van Oranje-Nassau. Fred van harte gefeliciteerd namens de vereniging.
 • Overlijden onze Beschermheer

Met veel verslagenheid delen wij mede dat  ons Erelid en onze eerwaarde Beschermheer Willy Michon, oftewel Willy vanne Aerwinkel is overleden.
Op dinsdag 29-1-19 zullen we hem de laatste eer bewijzen in de Matthiaskerk in Posterholt. De uitvaart begint om 10:30 en zal plaatsvinden met beperkte schutterseer. Willy Michon geboren op 1 maart 1928 te Maastricht kwam in Posterholt terecht waar hij lid werd van Schutterij Cornelius-Irene, naar jaren van verdienste werd hij in 2000 beschermheer van de inmiddels gefuseerde schutterij St. Mathias & Cornelius. Hij overleed op 23 januari 2019 te Swalmen en mocht 90 jaar worden.

Willy rust zacht en dank voor alles wat je voor ons hebt mogen betekenen🥀 

 


 

 • Investituur van de Rode Leeuw

Afgelopen zondag 20 januari 2019 vond de investituur van de orde van de Rode Leeuw plaats in Venray. Onze voorzitter Fred van Hal is tijdens deze investituur opgenomen in de orde als schutbroeder. Fred van harte gefeliciteerd met je onderscheiding namens de gehele vereniging.!

 


 

 • Koningschieten 2018 was geslaagd!

Afgelopen zondag hebben we ons jaarlijks koningsschieten gehouden. De weergoden waren ons gunstig gestemd en zorgden voor een mooie zonnige dag met een aangename temperatuur. We trokken door het dorp, waar we eerst het koningspaar hebben opgehaald en vervolgens richting de sporthal gingen, waar we werden opgewacht door de junior tamboermaitre Shamsaan. Hier werd geloot voor het koningsschieten voor de schutterij. Vervolgens trokken we richting Cafe Biej Liebes waar onze schuttersvrienden uit Tuddern stonden te wachten. (Een prachtig beeld om te zien al dat groen op het terras). Na de F1-wedstrijd van Max te hebben gezien trokken we weer richting ons schutterslokaal waar het feest kon beginnen. Het beloofde een spannende strijd te worden, want 13 schutters gingen de strijd aan om koning te worden van de schutterij. Ook de strijd bij de jeugdkoning, gastenkoning en de burgerkoning waren spannend, aangezien het grote aantal dat meestrijdde voor deze titels.

Tussen de strijd door wisten onze pastoor en een schutter uit Tuddern de menigte te vermaken door te spelen op hun accordeons.

Tenslotte viel de eerste vogel, en wel die van onze schutterij. De nieuwe koning van onze schutterij is niemand minder dan Hans Willems. Bij de gastenkoning werd dit Elmar Wählen uit Tuddern, bij de burgerkoning was dit Chris Bongers en bij de jeugd was dit Sanne Wolters.

Iedereen van harte gefeliciteerd met het koningschap! Check de foto's ;)

 

 

 

 

 • Koningschieten 2018

Op 30 september 2018 organiseren wij ons jaarlijks Koningschieten. Word jij onze nieuwe jeugd- of burgerkoning(in)? Kom en strijd mee voor de eer! 

De hele dag staat in het teken van de familie en het gezin. Er is voor ieder wat wils voor jong en oud! Kom en geniet samen met ons van dit feest!

We beginnen om 11:30 door ons koningspaar op te halen aan de Hoofdstraat (tegenover de woning van pastoor L'Ortye). Om 12:15 trekken we met ons koningspaar richting Sporthal de Wieë. Omstreeks 13:30 trekken we richting Café Biej Liebes waar we samen met de Burgerkoning, Jeugdkoningin en de rest van het dorp terug naar ons clublokaal trekken om 14:45. Kom en sluit je aan!

Iedereen is van harte welkom vanaf 15:00uur bij ons clublokaal 'T Sjöpke achter de kerk of sluit je aan bij de optocht.

Tot dan!

p.s. Wil je mee schieten? Denk aan je ID.
 • Persoonlijke Kampioenschappen MLSB 8/9-9-2018

Tijdens de persoonlijke kampioenschappen van de Midden Limburgse Schuttersbond hebben afgelopen weekend enkele schutters van onze schutterij deelgenomen aan de schietwedstrijd. Hierbij wisten Peter Geerlings een 5de plaats en Hans Willems een 3de plaats te bemachtigen....

Heren beide van harte gefeliciteerd met deze topprestatie!!!

 

 

 

 • Bondsfeest St. Odilienberg 26-8-2018

Tijdens het laatste schuttersfeest van het jaar bij Schutterij Prins Hendrik te St. Odlienberg hebben we enkele mooie prijzen in de wacht weten te slepen. Onder het genot van F1 op een scherm en het milde weer kijken we teug naar een geslaagde dag met de volgende prijzen;

 • Beste Houding 2de
 • Beste Defile 2de
 • Beste Tamboer maître 2de
 • Beste Commandant 2de
 • Beste Vaandeldrager Ere
 • Muziek 2de
 • Beste Bordjesdrager 3de
 • Mooiste Koning -
 • Mooiste Koningin -
 • Mooiste Koningspaar -
 • Mooiste geheel 3de

In de 4de divisie werd Joanna 1ste en behaalde zij als jaarprijs een 3de plaats.

Allemaal gefeliciteerd!
De komende tijd staan de persoonlijke kampioenschappen van de MLSB op het programma en ons eigen koningschieten op 30 september.... iedereen is welkom!
 • EUROPEES SCHUTTERSTREFFEN LEUDAL 18/19-8-2018

Het weekend van 17/18 & 19 augustus stond helemaal in het teken van verbroedering tijdens het Europees Schutterstreffen in Neer. Hierbij waar verschillende schutterijen uit verschillende landen vertegenwoordigd. Het was voor onze schutterij een unieke ervaring en we kijken uit naar het volgende EST in 2021 in Deinze (BE) Felicitaties gaan uit naar de Europa-prins en de Europa-Koning. In het bijzonder aan Leo Niessen van St. Martinus uit Linne die zich de komende jaren Europakoning mag noemen.  We hebben deelgenomen tijdens de optocht op zondag met nr. 441.

Ook een groot woord van dank aan de organiserende schutterijen. Het was een super georganiseerd en een geweldig feest.
 • Bondsfeest Brachterbeek 28-7-2018

Tijdens de vakantie hebben wij met een groep deelgenomen aan het schuttersfeest bij schutterij St. Michael te Brachterbeek. De droogte en de hitte waren een heuse uitdaging, maar we hebben enigszins mooie prijzen weten te behalen, namelijk;

 • Beste houding 4de
 • Beste defile 2de
 • Beste Tamboer-maitre 2de
 • Beste Commandant 2de
 • Beste Vaandeldrager 4de
 • Mooiste Muziek tijdens optocht 3de
 • Beste Bordjesdrager 4de
 • Mooiste Koning 4de
 • Mooiste Koningin 3de
 • Mooiste Koningspaar 2de
 • Mooiste geheel 4de

Daarnaast trad een solist uit en behaalde de volgende prijs;

 • Feliz 2de in de 5de divisie

Allemaal alsnog gefeliciteerd en het volgend feest is het Europees Schutterstreffen in Neer.
 •  OLS 2018 te Raam

Dit zijn onze uitslagen/resultaten van het OLS (onder voorbehoud).

- Beste bordjesdrager 25e plaats
- Beste commandant 5e plaats
- Beste Defilé 3e prijs
- Beste Houding 15e plaats
- Beste Tambourmaitre 18e plaats
- Beste Vaandeldrager 14e plaats
- Mooiste Geheel 24e plaats
- Mooiste koningin 18e plaats
- Mooiste Koningspaar 22e plaats

Solisten
- Militaire Signalen Afdeling A: kleine trom 5e plaats Diego Willems

- Solistenwedstrijden 5e Divisie Slagwerk 13e plaats Romy Willems
- Solistenwedstrijden 5e Divisie Slagwerk 20e plaats Diego Willems
- Solistenwedstrijden 5e Divisie Slagwerk 22e plaats Hessel Verheijen
- Solistenwedstrijden Jeugddivisie Slagwerk 15e plaats Feliz van den Adel
 • Bondsfeest Beegden 17-6-2018

De uitslagen van het Bondsfeest in Beegden zijn als volgt:

 • Bordjesdrager 4de plaats
 • Tamboer-maitre 2de plaats
 • Mooiste geheel 2de plaats
 • Commandant 4de plaats
 • Beste houding 2de plaats
 • Defile 2de plaats
 • Muziek Ereplaats
 • Vaandeldrager 3de plaats
 • Koningin 2de plaats
 • Koning Ereprijs
 • Koningspaar 3de plaats

Solisten:
Feliz 3de in 5de divisie                                                                                                                                                                              Romy 4de in 5de divisie
 • Bondsfeest Ool 13-5-2018

Ondanks de regen hebben we prachtige prijzen weten te bemachtigen, namelijk;

 • Bordjesdrager 3de plaats
 • Tamboer-maitre Ereplaats
 • Mooiste geheel Ereplaats
 • Commandant Ereplaats
 • Beste houding Ereplaats
 • Defile Ereplaats
 • Muziek Ereplaats
 • Vaandeldrager 4de plaats
 • Koningin 3de plaats
 • Koning 3de plaats
 • Koningspaar 3de plaats

Solisten:
Feliz 5de in 5de divisie
Romy 4de in 5de divisie
Tevens heeft Diego als tamboer uitgetreden in de categorie militaire signalen. Daarnaast is Diego uitgekomen als solist in de 4de divisie.

Naast de schoonheidswedstrijden hebben we prachtige resultaten behaald tijdens de schietwedstrijden en wel een 3de plek voor ons A-zestal en ons D-zestal.

Tot 17 juni op het schuttersfeest in Beegden
 • Dekenaat Ool 6-5-2018

Afgelopen zondag zijn wij het schuttersseizoen begonnen met het Dekenaatsschuttersfeest bij Schutterij Sint Michael Ool
Het was een zonnige dag en een prachtige start van het seizoen.

Een drietal solisten wist bij het uittreden een prijs te behalen, namelijk:
Diego 1ste
Romy 1ste
Feliz 1ste

Super gedaan!

Volgende week gaan we er weer tegenaan tijdens het Bondsschuttersfeest bij Schutterij Sint Michael Ool