Welkom op onze website!

 

Schutterij Sint Mathias en Cornelius Posterholt is ontstaan uit een fusie van twee schutterijen in ons dorp, namelijk schutterij Sint Mathias, opgericht in 1764 en schutterij Cornelius-Irene, opgericht in 1884. In het jaar 2000 werd overwogen om beide schutterijen te laten fuseren. Sindsdien hebben we verschillende gebeurtenissen meegemaakt, onder andere de presentatie van onze huidige uniformen in het jaar 2007 en ons 250 jarig bestaan in 2014.

Hopende u vaker te mogen verwelkomen op onze site. Ons motto is dan ook alles kan, maar niets moet! Het doel is om als vereniging plezier te hebben in het uitoefenen van een culturele hobby. Kameraadschap en verbroedering is onze grootste motivatie.

Elke donderdag zijn de repetities van het korps/leerlingen onder leiding van een gecertificeerde instructeur. Op zaterdag is het mogelijk om omstreeks 18:00uur te schieten. Interesse? Kom gerust eens een kijkje nemen bij ons schutterslokaal 'T Sjöpke of meld je direct aan bij onze secretaris.

Binnen onze schutterij zijn er tal van onderdelen waar een ieder zich voor kan inzetten, zowel op muzikaal gebied als ook op het gebied van schieten. Geen zin in schieten? U kunt uiteraard ook uw plezier halen uit het lopen van de optocht, of geen zin in een uniform? U kunt ook lid worden voor alleen het schieten.

Geen zin in schieten of het lopen van een optocht, maar draagt u de schutterij een warm hart toe? Mogelijk is de club van 50 iets voor u. De club van 50 is een soort 'vrienden van de schutterij'. Door uw bijdrage ondersteunt u de schutterij en kunt u en uw partner deelnemen aan de jaarlijkse feestmiddag voorzien van drank en spijs.