NIEUWS: 


Met de bus naar het OLS 

Op zondag 2 juli aanstaande nemen wij zoals jaarlijks deel aan het Oud Limburgs schuttersfeest, dit jaar in het Zuid- Limburgse Born. Wij gaan met de touringcar met z'n alle naar het OLS- terrein. De bus vertrekt om 11:30u 's ochtends vanuit de kerk in ons Posterholt. Uiteraard vinden wij het gezellig dat u mee gaat en nodigen geïnteresseerde graag uit om met de bus mee te gaan. Wil jij graag mee? Dan kunt u zich opgeven bij ons secretariaat (Emailadres staat onder aan deze pagina). De bus zal rond de klok van 23:00u vanuit het terrein in Born terug vertrekken naar Posterholt. Wij vragen een eigen bijdrage van €10,- voor de heen en terugrit.

Op eigen houtje naar het OLS om ons en andere schutterijen aan te moedigen en de schutterscultuur te proeven? Dat kan! Het OLS- terrein is gevestigd naast het sportterrein in Born. Vind meer informatie op de OLS website: https://ols2023.eu/


Peter Geerlings wint het Ere- kruis 2023

Op zaterdag 27 mei stond ons jaarlijkse Ere- kruisschieten op de planning. Een jaarlijks terugkerende wedstrijd waar de leden van de schutterij individueel gaan strijden om eerder genoemde titel. Elke deelnemende schutter schieten iedere ronde 3 zogenaamde bölkes af, schiet hij of zij deze alle drie af dan mag deze schutter door naar de volgende ronde. Mist een schutter een bölke dan stopt daar de strijd voor deze schutter. Uiteindelijk blijft er per categorie (Dames, Heren en Jeugd) 1 schutter over en deze mag zich voor dat jaar 'Ere- kruis winnaar' noemen.  

Zo ook dit keer werd er door een groot aantal leden geschoten om deze titel. De wedstrijd was spannend en heeft een hele tijd geduurd. Na een pauze waarin wij genoten van een hapje en een drankje, ging de strijd verder op de kleine bölkes. Na loop van tijd waren er nog vijf schutters over waaronder drie dames die nog volop geconcentreerd aan het schieten waren. Na enkele rondes wist Ellie het rijtje keurig leeg te schieten en won in de categorie dames het Ere- kruis. Monique en Zoë wisten plaats twee en drie bij de dames in te vullen. De strijd was nog niet gestreden want Hans en Peter waren met z'n tweeën nog steeds in de wedstrijd. Helaas miste Hans na nog enkele ronden te hebben geschoten en wist Peter na zijn schietbeurt de titel voor het tweede jaar op rij te pakken.Een geslaagd schuttersweekend achter de rug

Zaterdag 20 mei waren onze schutters te gast bij de bevriende Duitse schutterij van Tüddern op de jaarlijkse Mei- kermis. Een lange optocht van zo'n zes kilometer werd afgesloten met een gezellige feestavond op het dorpsplein met live muziek. Zondags ochtend vertrokken we op tijd naar Kelpen- Oler waar het Dekenaatschuttersfeest werd georganiseerd door schutterij St. Petrus. Onze schutterij had optocht nummer 1. Na de optocht nam onze schutterskoningin Sylvia deel aan de schoonheidswedstrijden en schoten onze jeugdleden Seth en Bor mee tijdens het windbuksschieten. Kortom een geslaagd weekend! 

Nieuwsgierig naar de uitslagen en foto's? Via onderstaande knoppen kunt u deze bekijken!

Uitslagen
Foto's


Een

Mooie prijzen behaald in Merum

Zondag 7 mei waren wij te gast bij schutterij St. Anna Merum waar het eerste bondsfeest van de MLSB werd georganiseerd. Het weer was op een kleine bui na prachtig. Na de lange historische optocht hebben we ons weer ouderwets gezellig geamuseerd op de schuttersweide aan de maas. Benieuwd naar onze behaalde resultaten? Klik op onderstaande tegel voor de uitslagen.

UitslagenGeslaagde koningsdag 2023

Op 27 april presenteerden wij onze nieuwe schutterskoningin die in haar prachtige nieuwe jurk straalde. Het weer was heerlijk en wij gingen na een kopje koffie bij het plaatselijke hotel/ restaurant vol goede moed met een optocht door het dorp. 

 Een geslaagde editie van het Geert Hanssen treffen in Posterholt

Op 16 december vond in het Cultureel Centrum de Beuk het jaarlijkse Geert Hanssen treffen plaats. Geert is al jaren de muziekinstructeur van ons lyrakorps net zoals bij diverse andere muziekkorpsen. Jaarlijks word er een concert avond georganiseerd door een van de korpsen die onder leiding staan van dhr. Hanssen. Dit jaar was het de beurt aan ons lyrakorps.