NIEUWS:


Hier vindt u ons laatste nieuws 

Ons nieuwe koningspaar

Op 27 april jl. presenteerde Mart en zijn dochter Mieke zich als het nieuwe koningspaar van de Posterse schutterij. tegen de klok van elf uur kwamen we in gelid aan bij Vurenhof waar het koningspaar zich gereed had mogen maken voor de presentatie. Met veel trots kwam Mart samen met zijn koningin en twee hofdames naar buiten. Rond de klok van twaalf uur trokken we muzikaal door de straten van Posterholt om hen voor te stellen aan de inwoners. Bezoek aan het Limburgs Schutterij Museum

Op zondag 3 maart vertrokken onze leden in grote getalen naar het Limburgs Schutterij Museum in het Noord- Limburgse Steyl. Rond de klok van half twee werden onze leden warm ontvangen door de vrijwilligers die zich inzetten voor het museum. Voor de jeugd was er een ludieke rondleiding met een achteraf daarbij horend certificaat. In het museum kwamen we het oude uniform tegen van voor de fusie Schutterij St. Cornelius Irene (Blauw met rode uniform op foto 1). Ook waren er diverse bordjes/ vaantjes van beide schutterijen te zien (foto 3). Met een kijkje in het eeuwen oude archief werd na een woord van dank door onze voorzitter Hans Willems het bezoek aan het museum afgesloten. 

33 maart 2024

Sjra en Jes Derix 60 jaar getrouwd

Op zaterdag 14 oktober vierde onze beschermheer Sjra en zijn Jes hun 60 jarige huwelijk. Wij als vereniging konden dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan en hebben samen met onze schuttersvrienden van Schützenbruderschaft St. Sebastianus uit het Duitse Tüddern een serenade gebracht. Namens ons een dikke proficiat aan Sjra en Jes Derix.

Mart Geerlings nieuwe schutterskoning

Tien leden begonnen aan het koningsschieten om de koningstitel. Mart Geerlings wist met het 121e schot de vogel naar beneden te schieten en mag zich koning der schutterij noemen. Later op de avond werd hij geïnstalleerd door voorzitter Hans Willems en officieren waaronder zoon Peter Geerlings die zelf ook mee schoot om de koningstitel. Mart schoot dit jaar voor de 40e keer mee op de vogel en wist voor de eerste keer met trots deze titel te winnen. Mart namens de vereniging een dikke proficiat en we gaan er met de hele club een fantastisch schuttersseizoen van maken!

Een geslaagd koningsbal in het vernieuwde clublokaal 't Sjöpke

Afgelopen zaterdag was er feest in het gerenoveerde clublokaal van schutterij St. Mathias en Cornelius. Na maanden hard werken hebben de leden van de schutterij een erg mooi resultaat weten neer te zetten. Traditiegetrouw word er een week voor het koningsschieten het koningsbal georganiseerd. 'Den Dieje' wist het clublokaal op z'n kop te zetten en de schuttersvrienden uit Tüddern waren te gast om deze avond met ons te vieren. Halverwege de avond werden er leuke prijzen uitgereikt tijdens de tombola. Paul Deckers de bloemist uit eigen dorp heeft ons een prachtig bloemstuk aangeboden om als hoofdprijs uit te reiken. Aanstaande zondag is het dan eindelijk zover. Wie wordt de opvolger van onze schutterskoningin Sylvia? Om 15:00u barst de strijd los op de schuttersweide achter het KA- huis. Word jij onze nieuwe (jeugd)dorpskoning(in) en doe jij mee in deze aparte categorie?

In memoriam


Op 4 juli 2023 hebbe
n wij afscheid moeten nemen van ons gewaardeerd lid Paultje Koelen. Paul was een gezelligheidsdier die graag nog voor het schuttersfeest de ochtend besteedde aan vissen. Op de schuttersweide was hij altijd te vinden onder de mensen om gezellig een pilsje te pakken en sterke verhalen uit te wisselen. Vaste prik voor onze Paul was kermismaandag, daags na het OLS, in Herkenbosch waar hij de gezelligheid en verbroedering opzocht. Paultje we gaan jou, je verhalen en je "vittig" dranktasje met Hubertustropfen tijdens het OLS missen!
Koningsvogelschieten op 17 september 2023

Op zondag 17 september organiseert schutterij St. Mathias en Cornelius haar jaarlijkse koningsvogelschieten. Bij deze wedstrijd word er geschoten om de nieuwe koning(in) der schutterij. Ook zijn er zoals ieder jaar diverse nevenwedstrijden. Er kan namelijk door de jeugdinwoners van Posterholt met een minimale leeftijd van 8 jaar met de windbuks worden geschoten om de titel 'jeugddorpskoning(in)'. Ook voor de oudere jeugd en volwassenen is er een wedstrijd voor de titel 'dorpskoning(in)'. Deze wedstrijd word met de grote buks geschoten (vanaf 12 jaar*). 

Een speciale editie 

Dit jaar heeft het koningsschieten een speciaal randje want onze huidige koningin Sylvia heeft zich afgelopen twee edities tot koningin geschoten en kan dit jaar voor de derde keer oprij de titel veroveren. Dat wilt zeggen dat zij een eventueel keizerschap tegemoet kan gaan. 

Het volledige programma en meer informatie zal snel volgen via onze website, Posters Waekblaad, Facebook en Instagrampagina.

*Met de grote buks kan er vanaf 12 jaar worden geschoten mits de schutter de buks op een veilige en zelfstandige manier kan bedienen en aan kan. Dit kunnen onze gespecialiseerde buksmeesters te plaatsen pas beoordelen.


Een geslaagd OLS in Born

Op zondag 2 juli trok onze schutterij naar Born waar het Oud- Limburgs Schuttersfeest plaats vond. Om half twaalf vertrok de bus vanuit het centrum in Posterholt nadat voorzitters Hans Willems een kaarsje had opgestoken in de Matthiaskerk. Om tien voor twee was het de beurt aan Autumn voor de solistenwedstrijd met de mallet hier kijken wij met trots op terug! Daarna begon bij iedereen de spanning toe te nemen want de optocht vertrok voor ons om even voor drie, met nummer negenenzeventig trokken wij de straten van Born in waar ontzettend veel publiek ons een warm gevoel wisten te geven. Na het spannende succesvolle defilé marcheerde onze club terug naar het terrein. Onze Tamboer- Maître wist voor het tweede jaar op rij een mooie 1e prijs te winnen tijdens de optocht. 

Om kwart over vijf werd het spannend onder schietboom 40 want daar begon ons zestal (Peter, Henk, Hans, Mart, Jack en John) aan de eerste korpsronde die ze vervolgens feilloos wisten te raken. Helaas werd er in de tweede ronde een zogenaamd bölke gemist en moesten onze schutters de buks weer inpakken. 

De zo genoemde derde helft vond plaats in de grote feesttent waar diverse artiesten menig schutter wisten te amuseren. Of we genoten hebben? Jazeker! een mooi geslaagd OLS waar wij nog lang aan zullen denken!

Nieuwsgierig naar de foto's en uitslagen? Klik bovenaan de pagina op een van beide opties.


Lyrakorps wint 1e prijs in Neer

Zondag 11 juni stond het 2e bondsschuttersfeest van dit seizoen van de MLSB op de agenda. Dit keer waren we te gast bij schutterij St. Sebastianus Neer. In uniform vertrokken wij naar Neer met een warme temperatuur van zo'n 30 graden. Onze leden lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan. Tijdens de optocht wist onze bordjesdrager Bor een mooie 4e plaats binnen te harken. Ons drum en lyrakorps won de 1e prijs in de optocht met een mooie 170 punten. Nieuwsgierig naar de andere uitslagen? Kijk dan op onze uitslagenpagina op deze website.  


Peter Geerlings wint het Ere- kruis 2023

Op zaterdag 27 mei stond ons jaarlijkse Ere- kruisschieten op de planning. Een jaarlijks terugkerende wedstrijd waar de leden van de schutterij individueel gaan strijden om eerder genoemde titel. Elke deelnemende schutter schiet iedere ronde 3 zogenaamde bölkes af, schiet hij of zij deze alle drie af dan mag deze schutter door naar de volgende ronde. Mist een schutter een bölke, dan stopt daar de strijd voor deze schutter. Uiteindelijk blijft er per categorie (Dames, Heren en Jeugd) 1 schutter over en deze mag zich voor dat jaar 'Ere- kruis winnaar' noemen.  

Zo ook dit keer werd er door een groot aantal leden geschoten om deze titel. De wedstrijd was spannend en heeft een hele tijd geduurd. Na een pauze waarin wij genoten van een hapje en een drankje, ging de strijd verder op de kleine bölkes. Na loop van tijd waren er nog vijf schutters over waaronder drie dames die nog volop geconcentreerd aan het schieten waren. Na enkele rondes wist Ellie het rijtje keurig leeg te schieten en won in de categorie dames het Ere- kruis. Monique en Zoë wisten plaats twee en drie bij de dames in te vullen. De strijd was nog niet gestreden want Hans en Peter waren met z'n tweeën nog steeds in de wedstrijd. Helaas miste Hans na nog enkele ronden te hebben geschoten en wist Peter na zijn schietbeurt de titel voor het tweede jaar op rij te pakken.


Een geslaagd schuttersweekend achter de rug

Zaterdag 20 mei waren onze schutters te gast bij de bevriende Duitse schutterij van Tüddern op de jaarlijkse Mei- kermis. Een lange optocht van zo'n zes kilometer werd afgesloten met een gezellige feestavond op het dorpsplein met live muziek. Zondags ochtend vertrokken we op tijd naar Kelpen- Oler waar het Dekenaatschuttersfeest werd georganiseerd door schutterij St. Petrus. Onze schutterij had optocht nummer 1. Na de optocht nam onze schutterskoningin Sylvia deel aan de schoonheidswedstrijden en schoten onze jeugdleden Seth en Bor mee tijdens het windbuksschieten. Kortom een geslaagd weekend! 

Nieuwsgierig naar de uitslagen en foto's? Via onderstaande knoppen kunt u deze bekijken!

Uitslagen
Foto's


Mooie prijzen behaald in Merum

Zondag 7 mei waren wij te gast bij schutterij St. Anna Merum waar het eerste bondsfeest van de MLSB werd georganiseerd. Het weer was op een kleine bui na prachtig. Na de lange historische optocht hebben we ons weer ouderwets gezellig geamuseerd op de schuttersweide aan de maas. Benieuwd naar onze behaalde resultaten? Klik op onderstaande tegel voor de uitslagen.

Uitslagen


Geslaagde koningsdag 2023

Op 27 april presenteerden wij onze nieuwe schutterskoningin die in haar prachtige nieuwe jurk straalde. Het weer was heerlijk en wij gingen na een kopje koffie bij het plaatselijke hotel/ restaurant vol goede moed met een optocht door het dorp. 

 

Een geslaagde editie van het Geert Hanssen treffen in Posterholt

Op 16 december vond in het Cultureel Centrum de Beuk het jaarlijkse Geert Hanssen treffen plaats. Geert is al jaren de muziekinstructeur van ons lyrakorps net zoals bij diverse andere muziekkorpsen. Jaarlijks word er een concert avond georganiseerd door een van de korpsen die onder leiding staan van dhr. Hanssen. Dit jaar was het de beurt aan ons lyrakorps.